Priorisoi paremmin

Loman loppumisesta on jo hetki, ja stressi on ehtinyt taas nousta. Työelämässä vallitsee tänä päivänä valtava epävarmuus, ja sen lisäksi monilla työpaikoilla keskustellaan suurista säästötoimenpiteistä. Tämä johtaa usein kollektiiviseen pahoinvointiin, joka osaltaan aiheuttaa henkisten paineiden kasvua ja haasteita selvitä arjen vaatimuksista.

Moni tuntee itsensä riittämättömäksi ja stressaa siitä, että työ ja yksityiselämä tuntuvat vaativan koko ajan enemmän. Onko keinoa olla stressaamatta? Keräätkö tarpeettomia taakkoja, tiedostamattomasti tai tietoisesti? Mitä tapahtuisi, jos suuntaisit hieman vähemmän huomiota johonkin työtehtävään, joka oikeastaan ei ole pakollinen? Tai jos huijaisit vähän viikkosiivouksen kanssa?

Luommeko stressiä, koska haluamme olla stressaantuneita? Tunnemmeko itsemme silloin varatuiksi ja tarpeellisiksi? Stressi on yksi suurimmista ongelmista yhteiskunnassamme tänä päivänä. Lukuisat tutkimukset osittavat, että stressi aiheuttaa päänsärkyä, korkeaa verenpainetta sekä sydän- ja verisuonitauteja. Stressaantunut ihminen hukkaa yhteyden itseensä, mikä johtaa esimerkiksi päätöksentekokyvyn heikkenemiseen. Stressiä kannattaa siis välttää.

Jokaisen kannattaisi miettiä, mitä asioita priorisoi. Mitkä on sinulle oikeasti tärkeää? Mitä haluat elämältäsi? Jos tiedät vastauksen, tee oikeita päätöksiä!

Pysähdy ja mieti, mistä stressi johtuu? Kenelle tai mille stressaat? Voisitko antaa pois edes osan niistä asioista, joista stressaat?

”Joskus voi huoletta jättää työnsä vähän myöhempään.” – Pikku Prinssi

Jaa