Harjoita tulevaisuustaitojasi

Työelämä muuttuu nopeaan tahtiin. Pitääksemme elämämme tasapainossa tarvitsemme uusia keinoja hallita arkea. Meidän täytyy harjoittaa taitojamme tulevaisuutta varten. Ota yhteyttä Viasensukseen, jos tarvitsette ohjausta, valmennusta tai kehittämistä alla oleviin taitoihin.

1. Vuorovaikutus ja viestintä

Vuorovaikutuksessa on kyse läsnäolosta, kuuntelusta ja siitä, että näkee toisen ihmisen tarpeet. Erilaisuus rikastuttaa ja tukee dialogia. Voimme oppia, miten kohtaamme muiden tarpeet niin, että molemmat tuntevat itsensä kuulluiksi ja ymmärretyiksi. Luottamus auttaa luomaan hyvää vuorovaikutusta ja vähentää tarpeettomien konfliktien määrää. Valmennuksessa opit suhtautumaan toisiin ihmisiin ja olemaan läsnä ja positiivinen. Valmennus valmentaa sinulle, kuinka käytät mentaaliharjoittelua parhaalla tavalla vuorovaikutuksen hyväksi.

2. Konfliktit ja haastavat tilanteet

Konfliktit ja haastavat tilanteet johtuvat usein väärinymmärryksistä tai huonosta viestinnästä. On luonnollista, että konfliktit ahdistavat, mutta on hyvä olla tietoinen, ettei kehitystä synny ilman eriäviä mielipiteitä. Joten sen sijaan, että välttelisimme konflikteja, on meidän opeteltava puhumaan asioista ja antamaan ja ottamaan vastaan rakentavaa palautetta.

Valmennuksessa ja mentaaliharjoittelussa opit ilmaisemaan mielipiteesi ja tarpeesi niin, että keskustelukumppanisi ymmärtää, mitä haluat ja sanot. Opit tunnistamaan sekä omasi että muiden tarpeet ja ottamaan erilaiset keskustelustrategiat käyttöön. Näin saat viestisi välitettyä oikein.

3. Stressi ja rentoutuminen

Moni ajattelee, että riittävä määrä stressiä pitää meidät toiminnassa. Stressi voi kuitenkin myös sairastuttaa. Se on elimistön luonnollinen tapa käsitellä vaarallisia ja uhkaavia tilanteita. Se, miten paljon siedämme stressiä, on yksilöllistä. Kykyymme käsitellä stressiä vaikuttaa myös se, millaista arkemme on.

Mentaaliharjoittelun avulla opit ymmärtämään stressiä ja sitä, kuinka stressihormonit vaikuttavat elimistöömme. Prosessin aikana opit erottamaan ”hyvän ja huonon” stressin ja tunnistat niiden eron. Opit myös, mitä fyysisesti tapahtuu, kun stressaat liikaa ja kuinka voit hallita stressiä helpoilla rentoutusharjoituksilla.

4. Uni ja palautuminen

Uni ja lepo ovat tärkeitä perustarpeita, joita elimistömme tarvitsee toimiakseen. Riittävä määrä unta ja lepoa vaikuttaa suorituskykyymme, jaksamiseemme ja terveyteemme. Erilaiset häiriöt unessa johtavat siihen, että unen laatu ja määrä eivät ole riittäviä. Silloin täytyy varmistaa, että saamme levätä ja rentoutua riittävästi, sillä silloin elimistö korjaa usein itse itseään.

Mentaalivalmennuksessa käymme läpi myös uneen ja hyvinvointiin liittyviä asioita: miksi tarvitsemme säännöllisesti unta? Mitä aivoissamme tapahtuu, kun nukumme? Kuinka unen laatu vaikuttaa terveyteemme? Saamme myös erilaisia työkaluja palautumisen tunnistamiseen.

Jaa